Historien om Norr Design

 
 

Det hela började för länge sen...

... eller egentligen var det inte så länge sen. 

Norr Design grundades 2014 på Textilhögskolan i Borås, som en del i utbildningen Textil Produktutveckling och Entreprenörskap. Som de beanie-älskare vi alla var insåg vi att det var svårt att hitta en snygg beanie som också skulle vara flexibel och ekologisk. Under sista året på utbildningen fick vi möjligheten att experimentera och hitta en lösning på detta enorma beanie-problem. Vi vände på varje stock och sten och lyckades tillslut hitta rätt i djungeln bland textilier och fick bra respons. I början av 2015 tog vi skolprojektet till verklighet och startade vi upp Norr Design som varumärke och företag. 

Idag gör vi beanies men även andra accessoarer i ekologiska och hållbara material. Alla våra accessoarer har flexibla användningsområden och kan användas såväl till outdoor-aktiviteter eller till en schysst outfit i stan.

 


Stommen bakom Norr Design består av oss,
Louise, Mathilda och Carin. Tre tjejer med olika bakgrund och erfarenheter, allt från Manhattans gator till bergsäventyr. Men lite har vi gemensamt inte minst kärleken till textil.